Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-09@02:50:26 GMT

بازار متشکل ارزی، سیاستگذار نرخ ارز است

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۸۵۶۹۹

بازار متشکل ارزی، سیاستگذار نرخ ارز است

شاکری با اشاره به اینکه بازار متشکل ارزی، سیاستگذار نرخ ارز است، گفت: اینکه محل تعیین نرخ ارز در دبی باشد بسیار بد است و بازار متشکل ارزی می خواهد این موضوع را تغییر دهد و نرخ ها در تهران تعیین شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «مجید شاکری» شب گذشته (یکشنبه 26 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل نرخ ارز با اشاره به راه اندازی بازار متشکل ارزی از سوی این بانک گفت: بازار متشکل ارزی، سیاستگذار نرخ ارز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه صراف ها بازیگران اصلی بازار متشکل ارزی هستند، ادامه داد: سامانه نیما سامانه ثبت معاملات حواله است و نرخی در آن کشف نمی شود.

 

وی افزود: در طول زمان به علت فشارهایی که از دبی به صرافان ایرانی وارد شد دبی از جایگاه اصلی ترین انباره اسکناس، نزول کرده است و از جاهای مختلفی اسکناس وارد ایران می شود همچنین در طول تابستان 97 به علل مختلف، انبارهای مهم اسکناس در داخل ایران تشکیل شده است.

 

شاکری درباره تفاوت های بازار متشکل ارزی با بازارهای نیما و سنا گفت: اینکه محل تعیین نرخ ارز در دبی باشد بسیار بد است و بازار متشکل ارزی می خواهد این موضوع را تغییر دهد و نرخ ها در تهران تعیین شود.

 

وی با بیان اینکه بازار متشکل ارزی نیاز به زمان دارد تا به عمق و کارایی لازم برسد، گفت: زیرساخت فنی بازار متشکل ارزی، آماده و آزمایش و فراخوان برای نام نویسی صرافان هم انجام شده است.

 

این کارشناس اقتصادی در ادامه به بیان دیگر سیاست های بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز پرداخت و گفت: اصرار برای کاهش نرخ ارز با تزریق آن به بازار، انکار بازار آزاد و پذیرش بازار آزاد، ورود بانک مرکزی و کنترل نرخ ارز از جمله این سیاست ها در 2 سال اخیر بود.

 

شاکری در بخش دیگری از این برنامه خبری درباره اختصاص ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی و برخی دیگر از کالاها و نگاه اقتصاددانان به این موضوع گفت: تا آبان 97 این کار تقریبا موفقیت آمیز بوده است اما این روش در اوج موفقیت خود هم شکست خورده بود زیرا نمی توانیم برای همه کالاها یک دستور بنویسم.

 

وی با بیان اینکه ارزهایی که بنا بر مبدا صادراتی، امکان تخصیص موفق 4 هزار و 200 تومانی به آن وجود ندارد باید در قالب نیمایی وارد شود، افزود: تفاوت آن را در قالب کارت رفاه به افراد بیشتری واگذار کنیم.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مجلس شیراز شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت خطبه های نماز جمعه نماز جمعه خطبه نماز جمعه دهه کرامت در فارس خبرگزاری شبستان بازار متشکل ارزی بانک مرکزی ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان

ایسنا/هرمزگان استاندار هرمزگان گفت: از ابتدای دولت تاکنون در مجموع ۷۱۲هزار میلیارد تومان در استان جذب سرمایه داخلی و بیش از ۵۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه ارزی داشته‌ایم.

ظهر امروز، چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت ماه) در مراسمی، طرح توسعه نفت خام با ظرفیت تولید ۶۰ هزار بشکه نفت خام کلنگ‌ زده شد که این طرح بیش از ۱۰۰۰ نفر سهم اشتغال این شرکت را افزایش می‌دهد و تولید بنزین و گازوییل یورو۵ همچنین روغن وارداتی گروه ۲پلاس را هدف‌گذاری کرده است.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این آیین با اشاره به اینکه فعالیت بخش خصوصی در اقتصاد باید تقویت شود، اظهار کرد: توسعه ایران را بخش خصوصی دارای ساختارهای قوی و نوین رقم می‌زند که دولت هم کنار آن نقش مهم تنظیم‌گری و توانمندسازی را ایفا کند چراکه اقتصاد دولتی اقتصادی ناکارآمد و غیربهره‌ور است.

استاندار هرمزگان با اشاره به اهمیت شرکت‌های اقتصادی بزرگ مقیاس جهان در تحولات اقتصادی، افزود: در دهه نود ادغام شرکت‌های کوچک انجام شد که ادامه این حرکت و برندسازی به‌ویژه در حوزه فولاد و نفت می‌تواند جهشی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

دوستی با تأکید بر اینکه "همه ما رسالت داریم که ایرانی آبادتر به نسل بعد تحویل دهیم." اظهار کرد: مسئله اول استان جذب سرمایه‌گذار و ایجاد محیط امن برای سرمایه‌گذاری است که با مجموعه اقدامات انجام‌شده از ابتدای دولت تاکنون در مجموع ۷۱۲ هزار میلیارد تومان در استان جذب سرمایه داخلی و بیش از ۵۴۰ میلیون دلار جذب سرمایه ارزی داشته‌ایم و طبق نظرسنجی فعالان اقتصادی برای سومین فصل پیاپی هرمزگان رتبه نخست امنیت سرمایه‌گذاری را کسب کرده است.

وی همچنین با تأکید بر لزوم توسعه زنجیره پتروشیمی و پتروپالایش در کشور گفت: نباید نفت تنها برای مصارف سوختی در نظر گرفته شود و باتوجه به مزیت‌های نفتی هرمزگان و معادن استان‌های همجوار، تکمیل زنجیره ترکیبی شیمی معدن نیز می‌تواند سبب تحول اقتصادی شود و مدیریت این پروژه مهم را در سطح ملی آغاز کرده‌ایم.

استاندار هرمزگان رویه پروژه‌ای در اقتصاد را نیازمند اصلاح دانست و گفت: با تشکیل اکوسیستم اقتصادی می‌توان به توسعه پایدار رسید چرخه ‌کاملی که با یک ساختار نوین علاوه بر نیروی انسانی ماهر و محیط مناسب سرمایه‌گذاری در آن مزیت‌ها شناسایی و در مسیر آن زنجیره‌ها هم تعریف شده باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • اعطای ۴۲ میلیارد دلار ارز در حوزه تولید در سال گذشته
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • سیاستگذار در تله خودساخته
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • سازمان توسعه تجارت سیاستگذار صنعت نمایشگاهی یا حامی یک سایت نمایشگاهی
  • افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی