Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@04:43:38 GMT

چرا دلار ارزان شد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۲۷۱۰۲

چرا دلار ارزان شد؟

بازار ارز درحالی روز‌های آرامی را سپری می‌کند که بانک مرکزی از ابزار‌های مدیریت پایداری برای توقف نوسان‌های شدید قیمتی در ارز استفاده کرده است.

فعال شدن روزنه‌های موجود در بازار دبی از سوی بانک مرکزی مهمترین خبری است که امروز در بازار ارز پیچید؛ بازاری‌ها از این خبر بعنوان سیگنالی برای کاهش قیمت ارز نام برده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باتوجه به اینکه هم اکنون فشار اصلی امریکا برای تشدید نوسان در بازار ارز، درهم دبی است؛ بانک مرکزی از روش‌های جدید و پایداری برای مقابله با این فشار استفاده کرده است.

برهمین اساس و با توجه به فشار‌های درهمی، سیاست عمومی بانک مرکزی اساساً باقی ماندن در دبی نیست (و همین حالا هم نقش دبی در نقشه ارزی ایران، بسیار تضعیف شده است)، اما علی الحساب بانک مرکزی قصد دارد دبی باقی بماند.

بانک مرکزی همانطور که اعلام کرده بنا دارد مصارف ارزی را بجای درهم، روی سایر ارز‌ها بویژه دینار عراق منتقل کند. هم اکنون وزارت خزانه داری امریکا برای فشار روی بازار ارز، از درهم استفاده می‌کند بانک مرکزی راه مقابله را پیش گرفته است.

هرچند از تابستان سال ۹۶ استفاده از درهم دبی تضعیف شده است، ولی الان ابزار‌هایی از سوی بانک مرکزی برای جلوگیری از فشار طرف مقابل فراهم شده است.

یکی از روش‌هایی که بانک مرکزی برای استفاده از منابع جدید درهم بکار گرفته، خرید اسکناس در دبی است؛ به این صورت که اسکناس درهم در دبی دریافت می‌شود و در تهران معادل آن دلار و یورو را تحویل می‌دهند. از آنجایی که منابع ارزی در دبی خیلی زیاد است، طبیعتاً منابع بسیار زیادی به بانک مرکزی منتقل می‌شود.

قابل توجه اینکه اوفک (ofac) برای برهم زدن آرامش بازار ارز از دو روش استفاده می‌کنند روش نخست فشار درهمی است و دیگری افزایش لفظی معاملات نقدی خرد در بازار از سوی دلال ها.

علت اینکه تا به حال و به این شدت از این ابزار از سوی طرف مقابل استفاده نمی‌شد؛ آن بود که گمان می‌کرد ایران هیچ گزینه‌ای بجای درهم ندارد، اما حالا که گزینه‌های متعدد از جمله دینار روی میز بانک مرکزی است، آن‌ها هم نگران این هستند که تا کی می‌توانند برای فشار بر ایران از این ابزار استفاده کنند و به همین خاطر این فشار را تشدید کرده اند علت تشدید هم این است که می‌دانند این فشار خیلی پایدار نخواهد بود.

هرچند راه اندازی بازار متشکل ارزی و نمایان شدن تاثیر آن در بازار ارز، به زمان نیاز دارد، ولی دشمنان به این نتیجه رسیده اند که این بازار می‌تواند معاملاتی که هم اکنون در دبی انجام می‌شود را جبران کند و در آینده نزدیک ایران دیگر نیاز چندانی به بازار دبی نخواهد داشت.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قیمت دلار بانک مرکزی کاهش قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۷۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت محصولات سایپا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ ارزان‌ترین سواری داخلی چند؟

فرارو- قیمت محصولات سایپا در بازار آزاد امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت تفاوت چشمگیری با خریدوفروش‌های دیروز ندارد.

ساینا S دنده‌ای که یکی از ارزان‌ترین سواری‌های داخلی است، با افت قیمت سه میلیونی روانه بازار شده و ۴۴۰ میلیون تومان فروخته می‌شود.

قیمت اطلس G با کاهش دو میلیونی به ۵۸۵ میلیون تومان تقلیل پیدا کرد و کوییک GX که ۴۴۲ میلیون تومان قیمت خورده، یک میلیون ارزان شده است. قیمت روز محصولات ایرانخودرو را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز خودروهای سایپا

مدل 18 اردیبهشت 19 اردیبهشت
پراید 151 تیپ DA مدل 1403

342 میلیون تومان

342 میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل 1403

443 میلیون تومان

440 میلیون تومان

کوئیک GX مدل 1403

443 میلیون تومان

442 میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل 1403

448 میلیون تومان

448 میلیون تومان

اطلس مدل 1403

587 میلیون تومان

585 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 2

یک میلیارد و 690 میلیون تومان

یک میلیارد و 690 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 3

یک میلیارد و 830 میلیون تومان

یک میلیارد و 830 میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل 1403

762 میلیون تومان

762 میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل 1403

850 میلیون تومان

850 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز
  • گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی
  • قیمت محصولات سایپا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ ارزان‌ترین سواری داخلی چند؟
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • هزینه‌ ساخت برج ایفل را مردم کدام کشور پرداختند؟
  • سکه و طلا در بازار تهران ارزان تر شد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم